Noutăți

Crema cu SPF chiar si in anotimpurile reci? Categoric, DAAA – Tenul tau iti va multumi!

Crema cu SPF chiar si in anotimpurile reci Remivia Cosmetics

Am nevoie de SPF pe timpul iernii?   

Raspunsul este DA, categoric!  Iată care este regula asupra căreia insista medicii dermatologi de pretutindeni: SPF-ul se aplica in toate anotimpurile fara exceptie, produsele cu SPF nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica, avand o contributie extrem de importanta pentru sanatatea pielii.

Nu te lăsa indusă în eroare de faptul că temperaturile din termometre au scăzut foarte mult. Razele nocive ale soarelui sunt la fel de puternice şi de dăunătoare, în ciuda valorilor pe care ţi le indică termometrul – în special razele UVA, care sunt responsabile de îmbătrânirea pielii. Avem nevoie de o protecţie solară mai agresivă din cauza radiaţiilor care se reflectă în stratul de zăpadă, acum, poate chiar mai mult decât în timpul verii. Să nu uităm că mulţi dintre noi participă iarna la activităţi în zone cu zăpadă (mergem la schi, facem snowboarding), la altitudini mari, iar aproape 80% dintre radiaţiile UV se reflectă din zăpadă, în timp ce doar 25% se reflectă din nisip, explică specialiştii.

Razele ultraviolete, invizibile ochiului, sunt compuse din raze UVA (95%) si UVB (5%) .

Razele UVB, radiatii “scurte”, nu patrund adanc in piele, dar se fac vinovate de arsurile atat de neplacute din timpul verii. Razele UVB sunt mai intense din primavara pana in toamna, in jurul pranzului, atunci cand este senin. Pot reprezenta o amenintare si in lunile de iarna, in special la altitudini mari, unde sunt reflectate de zapada si gheata.

Cealalta categorie, UVA, au puterea de a penetra pielea mai adanc decat UVB (sunt ceea ce se numeste radiatii “lungi”). Tot razele UVA sunt vinovate pentru semnele de imbatranire prematura (cum ar fi hiperpigmentarea si ridurile) si pot contribui si la declansarea anumitor forme de cancer de piele.

Surpriza neplacuta este faptul ca razele UVA pot trece prin nori, haine si geamuri, fiind prezente indiferent de anotimp si de prognoza meteo, inclusiv in interior. Concluzia este simpla: nu exista niciun motiv sa renuntam la protectia solara in sezonul rece. Folosirea corecta a unui produs de protectie solara pe parcursul intregului an, zi de zi, este cea mai buna metoda de a tine la distanta semnele de imbatranire prematura – ridurile, petele, depigmentarea – si, in anumite cazuri, chiar si cancerul de piele.

Indiferent de tipul pielii sau de culoarea acesteia, nu ignora importanta folosirii cremelor cu SPF si nu renunta la aplicarea acestora indiferent de vremea de afara, daca vrei sa iti mentii pielea tanara, frumoasa si sanatoasa!

Crema cu SPF50 REMIVIA, ofera o protectie solara completa, impotriva razelor UVA si UVB si o gasesti aici  www.remiviacosmetics.ro!